Tako kot pretekla leta, je bil letošnji teden otroka za nas poseben. Učitelji so se potrudili in nam pripravili vrsto zanimivih dejavnosti, ki so popestrile naš vsakdanjik v šoli. Družili in zabavali smo se na igralni urici, se pomerili v orientacijskem teku ter obiskali naše prostovoljne gasilce. Letošnji teden otroka je potekal pod geslom “Svet v katerem želim živeti”.

V ponedeljek smo v šolo prinesli igrače. Lepo nam je bilo, saj smo se igrali skupaj ali pa igračo samo posodili sošolcu.

 

V torek smo imeli učenci 1., 2. in 3. razreda kulturni dan. Vsi skupaj, tudi z učenci 4. in 5. razreda, smo izdelali drevo vrednot. Lepo je bilo slišati, da jih drevo spominja na lipo, ki je simbol slovenstva. Vsak izmed nas je izdelal drevesni list v obliki srca, v katerega je bil ujet delček sveta. Starejši učenci smo nanje tudi zapisali vrednote, ob katerih smo pomislili na svet v katerem želimo živeti. Učiteljica Mateja pa je s prebiranjem poučne pravljice v angleščini mlajšim učencem vlila veliko modrost – vsak izmed nas ima nevidno vedro, ki ga lahko polni, če opravlja dobra dejanja oz. prazni, če so njegova dejanja slaba in nepremišljena. Vedrca in liste smo razstavili v našem preddverju in prebrali poslanico, ki jo je za nas ob tednu otroka zapisala Desa Muck. Preberete si jo lahko tukaj.

 

V sredo smo brali uganke in izdelali drevo vrednot.

 

V četrtek je učitelj Janez pripravil tekmovanje v orientacijskem teku. V skupinah smo natančno proučili karto Javorij in se odpravili iskat orientacijske točke. Našli smo vse in se na koncu veselili ob dosežkih. Veseli pa smo bili tudi nagrad in medalj za najboljše tekmovalce.

 

V petek pa smo obiskali naše prostovoljne gasilce. Ker je oktober tudi mesec požarne varnosti, smo se ponovno naučili veliko novega.

 

Ob celotedenskem ustvarjanju se nam je utrnilo mnogo misli in zaželeli smo si, da bi vsi živeli na svetu, kjer vlada prijateljstvo, ki nas povezuje – tudi tukaj na naši mali šoli.