Tudi letos smo v petek, 18. 11., na šoli obeležili dan slovenske hrane in jedli tradicionalni slovenski zajtrk. Že nekaj dni pred tem smo učenci šole in otroci iz vrtca prinašali zanimive poljske pridelke. Uspelo nam je zbrati najbolj zanimivo korenje s štirimi “nogami”, prikotaliti največjo bučo, poiskati “vesoljsko cvetačo” in pridelati repo velikanko. Zbrali smo ogromno zanimivih poljskih pridelkov, ki so zrasli na naših poljih in vrtovih. Z zanimanjem smo si jih ogledali in sklenili, da so to najbolj zaželeni in zdravi poljski pridelki, saj so zrasli pri nas, na naših poljih, na čistem zraku in so bili deležni posebno ljubeznive pridelave. Vsi ti pridelki nam bi dali moč in energijo, ki bi nam služila pri delu v šoli in vrtcu. Prav tako kot nam da energijo zajtrk, če je pripravljen na tradicionalen način – prav tak, kot smo ga jedli v petek. Razveselili smo se svežega kruha, na katerega smo namazali maslo in med, zraven smo popili skodelico domačega mleka in se na koncu posladkali še z jabolkom, ki je zraslo v sadovnjaku v naši bližini. Poleg zajtrka pa se je prilegla tudi melodija Lojzeta Slaka, ki govori o čebelarju in čebelicah. Mrmrali smo jo še celo dopoldne.

 

IMG_1301