Končno… Zgodil je težko pričakovani pižama žur. Dogodek, na katerega čakamo celo šolsko leto. Letos nam je malce ponagajalo vreme, zato smo našo zaključno prireditev izvedli kar v šolski telovadnici. Staršem smo se predstavili s petjem in plesom. Pomočnik ravnateljice g. Aleš Mrak pa nam je podelil priznanja, ki smo jih osvojili čez celotno šolsko leto na različnih tekmovanjih.

 

 

Po prireditvi pa smo pomahali v slovo našim staršem ter se odpravili po Meteoritkovi poti. Ker nas je zopet pregnal dež, smo se odpravili nazaj proti šoli, kjer nas je že čakala naslednja igra. Iskali smo skrite zaklade. Skriti so bili po celi šoli ter v njeni okolici. Najbolj nas je navdušilo, da smo lahko čisto sami pokukali v omare v učilnicah in zbornici, saj tam drugače ne smemo sami stikati. Našli smo skoraj vse zaklade in se za tem razveselili večerje, ki nam jo je pripeljal kuhar Matej. Sami smo si pripravili hamburger, popili sok ter na koncu polizali še slasten sladoled.

Ko se je začelo temniti, je učitelj Jure iz avta prinesel nekaj velikega. Izkazalo se je, da je prinesel pravi teleskop. Najprej nam je s pomočjo računalniškega programa pokazal, katera nebesna telesa lahko opazimo na nebu. Povedal nam je tudi veliko zanimivosti o vesolju. Na koncu pa smo lahko tudi pokukali skozi teleskop in opazovali nočno nebo.

 

Prijetno utrujeni smo smuknili v pižame, si umili zobe ter se pripravili na spanje. Učiteljica Barbara nam je prebrala pravljico in hitro smo potonili v sladke sanje.

Zjutraj nas je najprej čakala jutranja telovadba. Komaj smo se preoblekli v udobna športna oblačila in že je bilo potrebno teči in se prebujati s prvimi vajami. Sledil je slasten zajtrk in priprava na najpomembnejšo tekmo tega šolskega leta. V Javorje so se namreč pripeljali petošolci z učiteljem Janezom Titanom na čelu. Nas je seveda tudi pričakal naš učitelj Janez Poljanšek in nam dal nekaj najpomembnejših napotkov za tekmo. Najprej smo se pomerili v nogometu, za tem pa še v rokometu. Trudili smo se na vse pretege in na koncu zmagali. Veselje naših navijačev je bilo nepopisno.

 

 

Veseli in utrujeni smo zaključili letošnje zaključno srečanje. Vsi smo soglasno sklenili, da našega pižama žura ne damo ter da se bomo naslednje leto tudi potrudili in zaključili šolsko leto v takem vzdušju.