Tudi učenci šole smo se letos družili ob tednu otroka. Tako, kot je bila tudi tema tedna otroka, smo letos v šolo povabili sonce, obogatili naše dopoldneve in se skupaj imeli še lepše.

Začeli smo z druženjem ob igri, za katero smo v ponedeljek namenili nekaj časa. Bili smo veseli, ko so nam sošolci posodili igračo in tudi, ko smo mi svojo delili z ostalimi.

V torek so nas obiskali otroci iz vrtca ter nam zaigrali pravljico Pod medvedovim dežnikom. Bila je čudovita in veseli smo, da so se opogumili in nam polepšali dopoldne.
Z medvedki smo okrasili tudi okna naše šole, zato je pri likovni umetnosti izdelal vsak svojega.

Sreda je bila čas za kulturni dan. Bila je tudi zelo poseben dan, saj so nam učiteljice pripravile presenečenje, o katerem niso želele govoriti. Presenečenje je uspelo in odpeljali smo se v dvorano v Žiri, kjer smo si ogledali film Košarkar naj bo. Bil posnet po knjižni predlogi Primoža Suhodolčana, ki je letošnje leto za nas napisal tudi poslanico ob tednu otroka. Prebrali smo jo, izdelali sončke ter nanje napisali, kaj si želimo v prihodnosti. Naučili smo se, da smo drug drugemu lahko sonce od katerega se lahko veliko naučimo ter da vsak od nas lahko doseže karkoli si želi, če v to vloži ves svoj trud. Za zgled nam je bil tudi košarkar iz filma, ki nas je zelo navdušil.

Ob četrtkih je na naši šoli letos čas za knjižnico, zato smo skupaj s knjižničarko Tejo pripravili razstavo knjig, ki smo jih prinesli tudi od doma. Razstavo smo fotografirali in fotografijo poslali na natečaj Najlepše slovenske slikanice.

Teden je minil hitro in bili smo veseli, da smo tudi v šolo privabili sončne žarke.