DAN SLOVENSKE HRANE  – 17. 11. 2017

Tudi letošnji dan slovenske hrane smo obeležili s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Postregli smo si z domačim kruhom, ki smo ga namazali z maslom in medom. Zraven smo popili mleko in pojedli jabolko.

 

Ta dan smo jedli…
Zajtrk: domači med, domače maslo, domači črni kruh, domače mleko, domače jabolko
Malica: domači sezamov rogljič, 100 % domači jabolčni sok
Kosilo: kislo zelje/repa s suhim mesom ali pečenico, domače osje gnezdo, nesladkan čaj

 

Naši lokalni dobavitelji so bili:
Med: Čebelarstvo Mur
Maslo: Kmetija – sirarna Bogataj in Kmetija pr’ Anžk’
Mleko: Kmetija – sirarna Bogataj
Črni kruh: Karlovski mlin
Jabolko: Germana Pivk, ekološka domačija “Blažev’c”
Kisla repa/zelje: Kmetija Lojz
Suho meso/pečenica: Mesarstvo Čadež
Jabolčni sok: Kmetija Matic
Sezamov rogljič, domače osje gnezdo: Karlovski mlin.

 

Po zajtrku pa smo se skupaj z otroci iz vrtca dobili v telovadnici, kjer nas je pričakal g. Janez Dolenc. Prisluhnili smo njegovi harmoniki in se ji pridružili s petjem. Meh je raztegnila tudi študentka Nika, ki je skupaj z Janezom zaigrala Slakovo skladbo Čebelice. Vsi smo glasno prepevali in tako dnevu slovenske hrane dali še poseben pečat.

 

Obiskal nas je tudi čebelar g. Štefan Inglič in nam povedal nekaj zanimivosti o čebelah in čebelarstvu. Vsak izmed nas pa je dobil pravi čebelji pečat.