Danes smo skočili v preteklost. Učenci so prinesli veliko zanimivih predmetov, ki so jih uporabljale tudi že njihove prababice in pradedki. Vsak učenec je predmet predstavil in povedal kakšen je bil v preteklosti njegov namen. Poiskali smo tudi predmete, ki jih uporabljamo danes in so podobni predmetom iz preteklosti. Naredili smo preprosto družabno igro spomin. Pripravili smo tudi zelo zanimivo razstavo, ki krasi naše preddverje.

Odpravili smo se tudi na čudovito hišno razstavo starih predmetov, ki jo vestno urejata ga. Breda Čemažar in njen mož. Tam nam je Breda pokazala veliko zanimivih predmetov iz preteklosti. Poseben poudarek pa je namenila smučanju po starem, saj sta med drugim z njenim možem člana društva Rovtarjev. Bili smo navdušeni nad raznoliko zbirko.

Spoznali smo tudi, da otroci včasih niso imeli toliko igrač kot jih imamo mi danes. Večino časa so se igrali različne igre. Nekatere smo se naučili tudi mi. Bilo je prav zabavno.

Naučili smo se, da nam različni predmeti lahko pripovedujejo zgodbe o preteklosti ter da ima vsak predmet izreden pomen za razumevanje življenja v starih časih.