V čudovito, jasno jutro smo se učenci 1., 2. in 3. razreda z avtobusom in prijatelji s Poljan odpeljali v idilično vasico Sorica, ki leži na 784 m nadmorske višine. Tam nas je po dolgi in ovinkasti poti pričakalo toplo sonce in prijazni učitelj glasbe Gašper Kačar. Sprejel nas je v toplo Groharjevo hišo, kjer smo se najprej okrepčali z malico iz naših nahrbtnikov.

Prva delavnica je potekala glasbeni sobi, kjer so učenci spoznali različna tolkala. Preizkusili smo se v kvizu »Prepoznaj risanko« in bili smo zelo uspešni. Gašper nam je namreč na tolkala zaigral melodijo iz znanih in manj znanih risank, mi pa smo jo morali prepoznati. Iz srca smo se nasmejali, učiteljice pa smo se ob tem spomnile na naše otroštvo.

Kasneje je vsak izmed nas dobil svojo vlogo in svoje tolkalo in v samo pol ure smo sestavili pravo koncertno predstavo. Skupaj smo zaigrali, kakor nas je ob zvoku harmonike vodil učitelj Gašper in odlično smo se odrezali. Vsi smo se strinjali, da bi se s takšno točko z lahkoto predstavili na kaki šolski prireditvi.

Drugi del delavnice je potekal v galeriji, kjer so se učenci preizkusili v risanju. Spoznali so pomembno pravilo umetnikov, da se radirke ne uporablja, saj ni nič narobe, če se zmotijo. Prav vsaka črta ima lahko svoj pomen. Ob zvokih glasbe so risali tisto kar so želeli in nastale so čudovite umetnine.

Ob koncu smo si ogledali še galerijo slik in muzej starih predmetov, nad katerimi so bili izredno navdušeni.

Prvošolce in tretješolce pa je čakala še zadnja pohodna izkušnja. Odpeljali smo se do Bohinjskega sedla, od koder smo se najprej sprehodili do Lajnarske koče. Tam so nas prijazno sprejeli in nam ponudili svoj prostor pod soncem, kjer smo pomalicali. Ker smo svoje želodčke dodobra napolnili, smo se odpravili na kratek sprehod proti Lajnarju in ob tem občudovali čudovite barve jeseni.

1. razred

2. razred

 

3. razred