Končujemo tudi letošnje turistično raziskovanje v sklopu tekmovanja Turizmu pomaga lastna glava, katerega tema je “Spominek mojega kraja”. Kraji pod Starim vrhom so znani tudi po oglarjenju, zato smo izhajali iz te tradicije, ki je med domačini še kako živa. Napisali smo zgodbo o oglarju in škratu Zdravilku, ki skrbi za njegove tegobe, ki ga tarejo med pripravo in kuhanjem kope. Je najboljši zdravilec daleč naokrog, kuha najboljše oglje ter pripravlja mazilo iz smrekove smole, ki jo nabere v neokrnjenih gozdovih Starega vrha. Vsak obiskovalec kraja bo iz Javorij odnesel spominek v obliki nahrbtnika, v katerega je škrat Zdravilko spravil vrečko zdravilnega oglja in mazilo iz smrekove smole. Priložili smo tudi zgodbo, ki bo vsakega obiskovalca spomnila na obisk naših krajev.

Še več podrobnosti o našem spominku pa smo zapisali v letošnjo turistično nalogo z naslovom ZDRAVILKOVA DOMAČA LEKARNA.

Sledi torej le še predstavitev na turistični tržnici, tokrat v Domžalah, 19. 3. 2019. Vabljeni, da se nam pridružite, saj smo se tudi letos potrudili, da se čim bolje predstavimo.

Hkrati pa vam sporočamo, da bomo skupaj s Turističnim društvom Stari vrh tudi letos prehodili Meteoritkovo pot, in sicer 13. 4. 2019. Pridružila se nam bosta tudi oglar in škrat Zdravilko. Pripravljamo pa tudi kakšno presenečenje … Vabljeni, da se nam pridružite!