Pa smo ga dočakali! Tradicionalni Pižama žur ob katerem, že ob sami misli nanj, zadiši po počitnicah.

Začelo se je s prijetno prireditvijo, podelitvijo priznanj učencem in nato s težko pričakovano nogometno-rokometno tekmo s Poljanci, na kateri so se naši učenci odlično odrezali in zmagali na tekmi v nogometu. Sledila je okusna večerja s sladico, nato pa so se pričele priprave na pohod.

Podali smo se proti Muravam. Prva jasa je bila namenjena igri v kateri so učenci urili svoje orientacijske in čutne spretnosti, hkrati pa morali sodelovati v skupini. Padel je mrak in pohod se je nadaljeval skozi temen gozd, kjer smo občudovali majhne drobne svetleče leteče pikice – kresničke. Končno smo prižgali naglavne svetilke in se povzpeli do Podvrha. Tam nas je čakala nova naloga. Iskali smo zaklad… Vsaka točka nam je dala nov namig o tem, kje moramo nadaljevati pot, ki nas pripelje do zaklada. Učenci so zelo dobro sledili namigom in za cerkvijo Sv. Brikcija našli zaklad.

Rahlo utrujeni smo se udobno namestili na poti ob cerkvi in v soju polne lune prisluhnili zgodbi z naslovom Skrivnost Javorske šole, ki so jo sestavili petošolci. Bila je tako napeta in zanimiva, da smo jo poslušali prav do konca. Sledila je pot v dolino. Tisti, ki so nas spremljali z balkonov in oken, bi lahko pomislili, da sploh nismo bili na pohodu, tako živahno smo jo maširali po cesti.

Ob prihodu v šolo smo v trenutku poskrbeli za najbolj nujno higieno in zaspali.

Rana ura, zlata ura… Zajtrk in novi jutranji izzivi – orientacijski tek. V teku so se vsi odlično odrezali, trem najboljšim skupinam pa smo podelili simbolične nagrade. Ura je neusmiljeno bežala in prišel je čas odhoda.