Tudi na naši šoli smo v decembru pripravili nekaj dejavnosti in si z njimi popestrili zadnje iztekajoče se dneve preteklega leta. Že v začetku decembra nas je obiskal prvi dobri mož – Miklavž. Prinesel nam je velika peharja mandarin, učiteljicam pa vsaki svojo šibo. Še sedaj nismo popolnoma prepričani, ali so bile učiteljice poredne, ali jih bodo imele pospravljene v kakšnem skritem kotu učilnice, da bodo prežale na nas… Naša razlaga je bila, da tisto prvo ne velja, na drugo pa sploh pomislili nismo. Torej naj učiteljice kar pozabijo na vse skupaj, smo jim povedali… 🙂 Sredi dopoldneva pa smo vseeno opazili nekaj nenavadnega – iz vratc v dimniku je molel pravi kosmati rep, ki je bil čisto podoben…

 IMG_0048

Ker imamo na šoli tudi oddelek vrtca, smo letos priredili skupno druženje. Najprej smo si vsi skupaj ogledali predstavo o Mojci Pokrajculji, ki so jo pripravili učenci 1. razreda. Nato smo skupaj ob praznični glasbi okrasili našo posebno eko smrečico – letos je bila to lesena lestev, ki smo jo okrasili z lesenimi okraski. Učenci in otroci pa so se lahko igrali v učilnicah v šoli in igralnicah v vrtcu. Šolarji so bili navdušeni nad igračami v vrtcu. Otroci iz vrtca pa so prisluhnili zgodbam, ki so jih prebirale starejše učenke. Pomerili smo se tudi v družabnih igrah in bili veseli, da smo premagali učiteljico in učitelja. Za konec pa smo prisluhnili še predstavi o Zvezdici Zaspanki, ki so jo pripravili naši drugošolci.

Bližal se je prihod drugega dobrega moža – Dedka Mraza. Letos smo se odločili, da vsem trem dobrim možem napišemo pismo in jih poprosimo za kakšno novo igračo ali igro, ki bo popestrila naše proste trenutke v šoli. In res, obiskal nas je Dedek Mraz s snežinko Tinko. V razred je privihrala vsa navdušena in nam povedala, da nas zunaj čaka presenečenje. Pred vrati je čakal Dedek Mraz, ki je komaj prinesel svojo košaro, saj je bila le-ta do vrha napolnjena z darili. Zapeli smo mu pesmico, Dedek Mraz pa nam je razdelil darila. Z veseljem v očeh smo hiteli z odpiranjem daril in navdušeni ugotovili, da nam je prinesel vse, za kar smo ga poprosili. Obljubili pa smo mu, da bomo za igrače skrbeli in jih vsak dan pridno pospravljali.

Bližal se je zadnji dan, ki smo ga preživeli v šoli. v 1. in 2. razredu smo na smrečico obesili še zadnja dva obeska in ugotovili, da so pred vrati prazniki. Pod skupno smrečico pa smo vsi odlagali darilca za sošolce – vsak izmed nas je narisal in napisal voščilo. Zbrali smo se v telovadnici, kjer so nas že čakali otroci iz vrtca in gospod Janez Dolenc, ki nam je z glasbo polepšal zadnjo skupno urico druženja. Preizkusili smo se tudi v petju in seveda zaplesali. Na koncu pa smo drug drugemu zaželeli vse lepo v novem letu ter v obliki srečelova razdelili darilca – voščila. Bili smo veseli, da se je leto tako lepo izteklo.

Za konec pa vam zaželimo vse lepo v novem letu in vam prilagamo še nekaj prazničnih utrinkov.