Geslo letošnjega tedna otroka je bilo Odgovor je pogovor. Vsako leto je to v vrtcu poseben, malce drugačen teden, letos pa je drugačen tudi zaradi trenutne epidemiološke slike. Strokovne delavke smo tako morale dejavnosti prilagoditi razmeram, a so otroci kljub temu uživali in se imeli lepo.

V ponedeljek smo imeli mini koncert učencev PŠ Javorje, ki igrajo kakšen instrument. Predstavili so se nam Dominik, Florjan, Loti, Larisa in Ajda. Vsak je najprej  zaigral samostojno skladbo, kasneje pa smo ob njihovem igranju tudi zapeli in zaplesali. Za konec nam je učiteljica Lea predstavila še saksofon in nanj zaigrala. Vse nastopajoče smo nagradili z močnim aplavzom.

V torek smo si ogledali dramatizacijo skupine Metulji z naslovom Trije metulji. Ker je zgodbica bolj kratka, so jo zaigrali v treh skupinah, da so vsi otroci prišli na vrsto. Potem smo izkoristili sončno vreme in se podali do gozda, kjer smo nabrali veliko naravnega materiala za ustvarjanje.

Sreda je bila dan, ko sva se v skupinah vzgojiteljici zamenjali. Mlajša skupina je izvedla gibalno urico v telovadnici z vzgojiteljico Urško, sama pa sem skupaj s pom. vzgojiteljice Bernardo  izvedla ustvarjalno urico, kjer smo ustvarjali živali iz lesa in nabranih plodov ter listov. Z nastalimi izdelki smo okrasili garderobo in hodnik.

V četrtek je skupina Metuljev uživala v adrenalinskem parku na Starem vrhu, mlajši pa smo dopoldan izkoristili za igro na vrtčevskem igrišču in ustvarjanje.

Petek nam je postregel s čudovitim in toplim vremenom. Obe skupini sta se zato podali na pohod po Meteoritkovi poti. Med potjo smo opazovali jesensko naravo, se ustavili ob potočku, v gozdu prisluhnili pticam…Na cilju smo se okrepčali z malico in na poti v gozdu nabrali toliko kostanja, da bomo v prihodnjih dneh lahko imeli kostanjev piknik 🙂