Dnevi hitro minevajo in že smo zakorakali v november. V oktobru se je v vrtcu veliko dogajalo, začeli pa smo s tednom otroka. Geslo “Razigran uživaj dan” smo vzeli zares in vsak dan počeli nekaj drugega. V ponedeljek smo se igrali z igračami, ki so jih otroci lahko prinesli tudi od doma. V torek smo se razgibali v telovadnici , v sredo smo si ogledali Razbito bučo in se preizkusili v animaciji lutk tudi otroci. Ustvarjali smo iz naravnih materialov in izdelke uporabili za dekoracije igralnice in hodnika. Preizkusili smo kako stvari prepoznati samo s tipanjem in se bosi sprehodili po čutni poti.

Starejša skupina je v oktobru obiskala tudi živalski vrt v Ljubljani, mlajša pa je ta dan izkoristila za obisk gasilcev. Sprva nekoliko zadržani in skoraj malo prestrašeni, so otroci pogumno zlezi tudi v gasilski tovornjak in si nadeli gasilsko čelado.

Lepo vreme  smo izkoristili za pohod po meteoritkovi poti. Mlajši je nismo opravili v celoti. Ustavili smo se na robu gozda in uživali v nabiranju kostanja, lovljenju, tekanju in sadnemu pikniku. Počakali smo na vrstnike iz starejše skupine in se dobre volje vrnili nazaj v vrtec.