Letos je praznik Gregorjevo oziroma dan, ko se ptički ženijo bil na soboto, zato smo se v vrtcu odločili, da ga praznujemo že dan prej. Otroci iz obeh skupin smo se najprej zbrali v igralnici, kjer nas je  po daljšem  času obiskala  knjižničarka Bernarda. Prebrala nam je knjigo Ptiček mladiček in nas tako pripravila na nadaljnje aktivnosti v zvezi s ptički,  ki so sledile.

Na spletu smo poiskali ptice, ki živijo v naši neposredni okolici in prisluhnili njihovemu petju. Kar težko je bilo ločiti posamezno ptico samo po glasu oz. petju. Nato smo se spomnili, da znamo zapeti kar nekaj pesmic, ki pojejo o ptičkih, najbolj znana je Sinička.

V garderobi nas je čakalo pismo s pozdravi in z navodili, kaj moramo opraviti, da pridemo do presenečenja, ki so nam ga pripravili ptički. Zavzeto smo sledili rdečim puščicam, ki so nas vodile od naloge do naloge in nas ob koncu pripeljale do skritega presenečanja. Veseli, da smo uspešno opravili vse naloge, smo v telovadnici zaključili še z igro Ptički v gnezda in se razgibali še z baloni. Preživeli smo še en zanimiv in pester dan.