“Zmaga nad samim seboj je največja zmaga.”

                                                                           (Platon)

 

Da ta rek drži so od 16. do 18. maja dokazovali učenci 1. in 2. razreda.

V ponedeljek so se drugošolci na športnem dnevu na zabaven in igriv način pomerili v nekaterih osnovnih elementih atletike. V sproščenem in nekoliko tekmovalnem vzdušju so sodelovali v različnih gibalnih nalogah ter se veselili individualnih in skupinskih dosežkov.

Učenci prvega razreda so v torek zaključili s plavalnim tečajem v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju. Tekom petih vadbenih enot so se učenci prilagajali na vodo, se učili pravilnih zaveslajev in udarcev. Mladi plavalci so vztrajno in zavzeto vadili ter ob podpori svojih učiteljev vidno napredovali.  

S športnimi aktivnostmi so prvošolci nadaljevali tudi v sredo. Svoje ravnotežne sposobnosti so pokazali v spretnostni vožnji s kolesom in rolerji. Prostemu kolesarjenju na šolskem igrišču je sledilo še premagovanje poligona, ki so ga vsi učenci uspešno prevozili. V nadaljevanju športnega dne so učenci z rolerji lahkotno vijugali po igrišču in brez večjih spodrsljajev opravljali vse predvidene naloge. Razgibano dopoldne smo zaključili razpoloženi in nekoliko utrujeni, a polni vtisov.

Nekaj nepozabnih trenutkov je ujel tudi šolski fotoaparat.