Pa smo le dočakali dolgo pričakovano letovanje. Vsi veseli smo se zbrali na postaji in se polni pričakovanj z avtobusom odpravili proti Pacugu.

Naši otroci iz enote Javorje so bili v začetku še malo zadržani, a kaj hitro so se spoprijateljili z otroki iz vrtca v Poljanah in se z njimi igrali.

Že prvi dan smo spoznali tri “piratke”(animatorke), s katerimi so otroci izdelali gusarsko kapo, se naučili gusarsko himno, se igrali različne igre, nabirali in barvali kamenčke, katere so zadnji dan z izrečeno željo vrgli v morje. Po prvem pestrem dnevu so otroci imeli pižama žur, po tem pa utrujeni zaspali. Sledili so dnevi polni zanimivih dogodkov: iskanje zaklada, izlet z ladjico do Pirana in ogled akvarija, predstava s čarovnikom, igre in zabava z animatorkami ter vsakodnevni pohodi v Fieso, Strunjan, na sladoled…Nekateri so v teh dneh zbrali pogum in zaplavali, drugi pa so se z vodo in igračkami igrali. Zadnji večer smo spoznali Pacija (maskoto Pacuga), ki nam je dal diplome. Tudi vzgojiteljice smo zelo uživale v družbi vaših otrok. Upamo, da jim bodo počitnice v Pacugu ostale v lepem spominu.

Prispevek je napisala vzg. Tatjana Tolar