Šolsko leto se je zaključilo za 56 učencev naše šole. Na vetrovno junijsko popoldne, 20. 6. smo se zbrali na šolskem igrišču, kjer smo šolsko leto zaključili z zaključno prireditvijo, ki je bila tokrat posvečena našemu velikemu pisatelju Ivanu Tavčarju. Ravnateljica je podelila priznanja učencem, ki so dosegli najvišja priznanja na državnem nivoju ter tistim, ki bodo vpisani v knjigo vzornih učencev. S prikupno točko pa so se poslovili tudi naši petošolci, saj v prihodnjem šolskem letu šolanje nadaljujejo v Poljanah.

Po prireditvi smo staršem pomahali v slovo in se prepustili dogodivščinam, ki so nas čakale na letošnjem pižama žuru. Kuhar Matej nam je tudi tokrat pripravil okusno večerjo. Posladkali smo se s sladoledom ter se siti in nasmejani odpravili na večerni pohod. Pot nas je tokrat vodila preko Murav, pod Goro ter nazaj preko Dolenčic do Javorij. Med potjo smo nabirali gozdne zaklade ter jih na koncu spravili v skrinjo, ki so jo učiteljice zaklenile v omaro. Prijetno utrujeni smo hitro potonili v sanje.

Zjutraj pa nas niso pričakale učiteljice, ampak grozne gusarke, ki so priplule po reki Sori, v klet zaprle učiteljice in nam izmaknile naš zaklad, za katerega smo garali ves prejšnji večer. Imeli smo težko delo, saj smo si ga morali priboriti nazaj. V zameno za zaklad smo se naučili zapeti gusarsko himno, zaplesati gusarski ples, se igrali gusarske igre, izdelali pravo gusarsko kapo, napisali sporočilo v steklenici ter se ob koncu s poslikavo obraza tudi mi spremenili v male gusarje. Po uspešno zaključenih nalogah, smo si zasluženo priborili zaklad in poslali gusarke nazaj na njihov oddaljen otok ter rešili naše učiteljice. 😉

Komaj čakamo, da mine leto, ko nas čaka nova pustolovščina… 🙂