Teden otroka je vedno poseben teden in tudi tega smo strokovne delavke oblikovale malce drugače kot druge dneve. Kaj bi radi počeli smo vprašale tudi otroke in njihove želje “napisale” na plakat. Prva dva dneva sta bila namenjena ustvarjanju: ustvarjali smo na podlagi pesmice Jesenski raj. Jabolka smo potiskali z rdečo tempera barvo in vatiranimi palčkami, listke pa smo v jesenske barve odeli z nam novo tehniko, kjer smo uporabili brivsko peno in akrilne barve. Otroci so bili navdušeni nad idejo, čeprav je nekaterim pena predstavljala kar majhen izziv, da so si upali potopiti list papirja in svojo roko vanjo. Nad rezultati smo bili navdušeni.

Sreda je minila kot bi mignil. Popestrili so nam jo učenci glasbeniki in nam pripravili pravi mini koncert s predstavitvijo instrumentov. Preostanek dopoldneva smo izkoristili za igro z igračami od doma ter sprehod, kjer smo pri cerkvi nabrali nekaj  divjega kostanja, ki ga bomo uporabili za igro in ustvarjanje.

Četrtek je bil precej adrenalinski, obiskali smo adrenalinski park na Starem vrhu. Otroci so pokazali veliko poguma in spretnosti, saj plezanje po ovirah res ni šala. V sončnem dnevu smo vsi uživali .

V petek smo se družili z učenci prvega razreda. Z lutkami, ki so jih sami izdelali, so nam zaigrali pravljico Zrcalce. Na šolskem igrišču smo risali s kredami in se zabavali v vožnji z različnimi vozili in v  igrah z žogo.

Teden je hitro minil, k dobremu vzdušju pa je prispevalo tudi vreme, ki nas je razvajalo z jasnimi dnevi in s toplimi žarki.

Prispevek je napisala vzgojiteljica Antonija Dolenc