PRVI DAN, 4. 12. 2023

Tretješolci smo se na hladen prvi decembrski ponedeljek odpeljali v šolo v naravi na Medvedje Brdo. Prvi dan je hitro minil. Pričakala nas je prava zasnežena pravljična dežela. Pričeli smo s spoznavanjem doma Medved in njegove okolice. Po okusnem kosilu smo nadaljevali s tekom na snegu, sankanjem in uživanjem v snežnih vragolijah. Po večerji smo spoznavali naše vesolje, se pogovarjali o Zemlji, Soncu in Luni. Po večerni pravljici o Piki Nogavički pa smo hitro potonili v sladek spanec.

Veselimo se jutrišnjega dne. 🙂

DRUGI DAN, 5. 12. 2023

Zjutraj smo komaj prebudili še zadnje medvedke, ki se nikakor niso mogli vzdigniti iz postelj, in odhiteli na zajtrk. Po zajtrku nas je čakalo najprej lokostrelstvo in igre v telovadnici. Vsi smo postali pravi lokostrelci, saj nam je uspelo zadeti tarčo, nekaterim tudi najmanjšo piko v sredini.

Po dopoldanski malici smo postali še vremenoslovci – spoznali smo pripomočke in naprave za merjenje vremenskih stanj, opazovali vreme in zunaj izvedli nekaj meritev.

Po kosilu smo se odpravili na sneg – danes je bil sneg ravno pravšnji za gradnjo iglujev in učno uro preživetja v naravi. Za tem smo šli še na sprehod, kjer smo se spoznavali z orientacijo v naravi. V učilnici pa smo narisali svoj prvi zemljevid okolice doma Medved.

Komaj smo že čakali večerjo in po večerji še zadnji veseli zaključek dneva – čakal nas je namreč zabavni večer. Peli smo, plesali in se veselili. Veseli in utrujeni smo kar poskakali v pižame in po večerni pravljici hitro odplavali v sladke sanje. 

Sedaj že komaj čakamo, kaj nam bo prinesel jutrišnji dan… 😉

TRETJI DAN, 6. 12. 2023

Zbudili smo se v Miklavževo jutro. Dan se je zelo hitro začel, saj nas je prebudila učiteljica Simona in nam povedala, da nas je presenetil Miklavž. Hitro smo skočili v trenirke, si nataknili copate in odhiteli v jedilnico, kjer nam je Miklavž pustil slastne parkeljne, mandarine in oreščke. Zelo smo bili veseli, da se je tudi tukaj spomnil na nas.

Po zajtrku smo hitro spakirali kovčke in se pripravili na zaključne dejavnosti. Najprej smo se naučili orientirati s kompasom in iskali odgovore na težka vprašanja po domu Medved. Za tem pa smo v naravoslovni učilnici spoznali živali doma Medved. Videli smo paličnjake vseh velikosti, želve, skakača, dva morska prašička ter prikupnega ptička albina, ki se je takoj pogovarjal z nami. Učiteljica Ksenija nam je povedala res veliko zanimivosti o živalih. Pokazala nam je celo medvedov kakec, ki so ga našli v bližini kmetije nedaleč od doma.

Za zaključek pa smo švignili še skozi veliko cev oziroma po toboganu, ki se vije kar skozi dva nadstropja. Bili smo navdušeni.

Dnevi v šoli v naravi so res (pre)hitro minili, ampak smo komaj čakali, da se vrnemo domov. 🙂