Vneto se je približevala pomlad in z njim spomladansko srečanje s starši. Otroci so bili zelo veseli, ko smo jim omenile, da bomo pričeli z vajami za nastop.

Skupaj smo izbrali pesmice in deklamacije. Pesmici Medvedja šola in Ringa ringa raja sta jim bili zelo všeč. Deklamaciji  Predpasnik in Mama (tako je bila ena za očke, druga za mamice). Vsak dan smo jih v jutranjem krogu ponavljali in dokaj hitro so osvojili besedilo. Otroci iz skupine Ovčke pa so se naučili Kje je palček in Stari medo.

Kot darilo za starše je vsak otrok posadil v lonček sadiko sončnice in lonček dekoriral.

15.3. smo imeli dopoldne na obisku stare starše. Povabilu so se odzvali v velikem številu. Otroci so bili do takrat že dobro pripravljeni na nastop, saj smo kar pridno vadili. Bili so pogumni in samozavestni. Med predstavo so mlajši igrali na male inštrumente, kar je bilo kot spremljava različnim prihajajočim živalim. Vsi otroci so pogumno nastopali. Na koncu pa so tekli v objem starim staršem. Vse smo postregle s čajem in z vsakim od njih poklepetale.

19.3. pa je sledilo srečanje s starši. V popolni pripravljenosti, samozavestni in ponosni smo pokazali naučeno. Starši niso mogli skriti ponosa in seveda so imeli dober razlog za to. Tudi me smo bile ponosne na »naše« malčke. Po predstavi so otroci dali staršem darilce in sicer sadiko sončnice, katero so sami posadili v dekoriran lonček. Obiskovalce smo postregle s piškoti in čajem. Vse pohvale so nam dale ponoven zagon za nadaljnje delo.

Prispevek je napisala vzg. Tatjana Tolar

r