V skupini Zvezdice smo se z  veseljem odzvali povabilu Klarine družine, da obiščemo njihovo domačijo na Mlaki pri Jejlarju. Ker je pot kar precej dolga, smo se odločili, da bomo obenem izvedli še pohod za mali sonček in tako združili prijetno s koristnim:)

V petek smo se opremljeni kot pravi pohodniki pogumno podali na pot. Sprva smo hodili po glavni cesti, nato pa nas je pot po bližnjici vodila po lepi gozdni stezi. Približno na sredini poti smo se ustavili za malico, ki je bila precej pomemben del poti:) V daljavi smo že lahko videli Klarino hišo, ki sploh ni bila več daleč.

Klara in njena starša so nam pokazali številne živali, ki jih imajo na kmetiji: koze, zajčki, majhni mucki, piščančki, račke, osli, krave, pes… Najbolj všeč pa nam je bil dva dni star osliček, ki se je sprehajal med nami, se pustil božati, otroci pa so ga tudi nahranili z mlekom po steklenički, saj ga njegova mama ne mara. Dva osla sta se pasla tudi v bregu nad hišo. Kljub glasnemu klicanju otrok, nista hotela priti na koruzo, le na klice sta se odzvala z glasnim riganjem:)

Dopoldne je prehitro minilo. Nazaj v vrtec smo se vrnili s kombijem. Klari in njenim staršem pa se na tem mestu še enkrat zahvaljujemo za povabilo in gostoljubje.

 

a