V Pacug smo štartali vsi veseli in neučakani. Prvi dan smo imeli več ali manj deževno vreme, a otrok to ni motilo. V Pacugu so spoznavali začasno bivališče- hiško, jedilnico, telovadnico… Mi smo imeli svojo hišo, tako da smo bili pri igri, kot ena družinica.

Druge dni smo imeli srečo z vremenom. Bilo je lepo poletno vreme. Spoznali so animatorje- gusarje, s katerimi so se učili gusarskih veščin, pesmi, imeli smo štafetne igre, gusarski ples in lov na skriti zaklad. Peš smo šli v Strunjan na sladoled, kar je otrokom veliko pomenilo. Z ladjo smo se peljali v Piran, kjer smo si ogledali Akvarij in šli na sladoled. Oblečene smo imeli majice z napisom Vrtec Agata, tako da je vsak vedel od kje prihajamo. Nekateri otroci so se z ladjo peljali prvič, zato je bilo to sploh nekaj posebnega. Otroci pa so se lahko tudi igrali v morju, najbolj pogumni so celo zaplavali.

Zadnji dan je bil za otroke precej čustven. V teh parih dneh so se navezali na animatorje, na druge otroke in na samo okolico. Vsi so rekli, da se bodo v Pacug še vrnili.

Prispevek je napisala vzg. Tatjana Tolar