Na prvi oktobrski dan smo se odpravili na podružnično šolo Vrh Svetih Treh Kraljev, kjer smo v družbi preko 200 učencev in 25 učiteljev s podružničnih šol Ledine, Lučine, Sovodenj, Črni Vrh, Šentjošt in gostujoče šole opravili prvi planinski pohod. 

Leto 2024 je za POŠ Vrh Svetih Treh Kraljev praznično leto, saj praznujejo 140 let šolstva na Vrhu in 70 let šolske stavbe. Zbranim učencem in učiteljem so dobrodošlico najprej izkazali vrhovski učenci s petjem šolske himne. Nato sta jih pozdravili še vodja šole Ana Kreč in ravnateljica matične šole Rovte Aleksandra Urbas. Pred začetkom je vodja pohoda Mihaela Kavčič še opisala smer in hitro smo se odpravili na pot.

Najprej smo se sprehodili po planinski poti skozi gozd navzdol do Hlevnega Vrha, nato pa po cesti do Popitove grape. Tam smo ob Sovri pot nadaljevali po makadamski cesti do Sopota. Vmes smo si vzeli čas za krajši postanek za malico, nato pa nadaljevali s hojo nazaj proti Vrhu. Malo pod vrhom smo si privoščili še en postanek in se posladkali s slastnimi ježki. Ker se nam je že pošteno mudilo nazaj domov, smo zbrali še nekaj moči za zadnji vzpon proti šoli. 

Ko smo se poslavljali, smo vse povabili na naslednje srečanje, ki bo naslednje leto pri nas, na naši javorski šoli, ki bo v prihodnjem letu praznovala 120-letnico.