V tednu od 17. – 21. 11. smo obeležili teden slovenske hrane, ki je letošnje leto potekal pod sloganom “Moja izbira je slovenska hrana”. Pri vseh obrokih, ki smo jih jedli v šoli smo dali poudarek hrani, ki je značilna za naše kraje.
V petek, 21. 11. pa smo zjutraj jedli tradicionalni slovenski zajtrk. Zajtrk je namreč najpomembnejši obrok dneva, saj nam daje energijo za vse podvige, ki nas vsak delovni dan čakajo v šoli. Jedli smo domač kruh, maslo, med in jabolko ter zraven popili skodelico toplega mleka.
Po zajtrku nas je obiskal čebelar, g. Štefan Inglič in nam povedal veliko zanimivosti o čebelah in čebelarjenju. Za tem pa smo spekli dišeče piškote in pripravili granolo. Oblikovali smo tudi naš najljubši zajtrk, ki ga najraje jemo doma in ga prikazali na papirju.

