V petek, 17. 6. in soboto, 18. 6., je tudi letos na PŠ Javorje potekal zabaven zaključek šolskega leta, ki ga imenujemo pižama žur. Letošnje leto smo se odločili, da ga izpeljemo nekoliko drugače. Na  začetku smo se skupaj s starši odpravili na pohod po delu Velikanove poti zdravja, ki so si jo zamislili učenci turističnega krožka. Ti so za en dan postali turistični vodiči. S svojo razigrano energijo so nas popeljali čez Murave, Brinje, do slapu Rancka in na cilj na kmetijo Pr’ Andrejon. Med potjo smo srečali vilo Rožmarinko in velikana Blegaša. Oba sta se nas razveselila in nas skupaj popeljala do cilja. Na kmetiji Andrejon so nas prijazno pogostili z njihovim sirom Žetincem in domačim sokom. Tam smo staršem pripravili krajši kulturni program, ravnateljica pa je učencem podelila priznanja, ki so si jih prislužili tekom šolskega leta.

Na poti proti šoli smo pomahali v slovo staršem in odšli naprej do presenečenja, ki so ga za nas pripravile učiteljice. Na travniku pod Dolenčicami so nas že čakali skavti, ki so zakurili ogenj in nas razveselili s pravimi skavtskimi igrami. Ker so bili naši želodčki že lačni, smo komaj dočakali, da so se nad žerjavico spekle hrenavke. Siti in veseli smo se že dodobra utrujeni odpravili proti šoli. Pot pa nam je osvetljevala luna.

Pri šoli pa nas je čakalo še eno presenečenje. Ko smo se preoblekli v pižame, so nas učiteljice povabile na igrišče, kjer nas je čakal kino pod zvezdami. Za lahko noč smo si v soju zvezd ogledali risanko z naslovom Bi se gnetli na tej metli? Nato nas je hitro premagal spanec in mirno smo zaspali v spalnih vrečah v telovadnici.

Sobotno jutro pa smo nekoliko utrujeni pričeli z jutranjo telovadbo in zajtrkom. Zaključek pižama žura pa je bil letos namenjen nogometni tekmi. Iz OŠ Poljane so se pripeljali naši sovrstniki z učiteljem Janezom Titanom na čelu. Nas pa je pred šolo že čakal učitelj Janez Poljanšek. Skupini sta se pomerili v igrah nogometa in rokometa. V obeh igrah so bili žal boljši učenci iz Poljan. Športno smo jim čestitali in se že dogovorili, da naslednje leto tekmo ponovimo.

Utrujeni in polni lepih spominov smo se nato odpravili proti domu. Pižama žur je uspel in potrudili se bomo, da ga naslednje leto tudi izvedemo.
Za konec pa se zahvaljujemo vsem, ki ste sodelovali pri izvedbi pižama žura ter staršem, ki ste se v tako velikem številu udeležili našega zaključnega pohoda!