December je res poseben mesec v letu – poln pričakovanj, praznovanj in drugih lepih dogodkov. Tudi v vrtcu se je ves mesec dogajalo kaj zanimivega.

V začetku meseca smo se podali na 3. Pohod za Mali sonček. Odšli smo proti Malnu in v Brinje. Pot nam je hitro minila, nazaj je bilo precej daleč, a smo pot vsi zmogli. Kljub sončnemu vremenu, je bilo vreme z nizkimi temperaturami povsem zimsko.

 

Težko smo pričakovali Miklavža, saj nas vedno razveseli z darili. Tudi letos se nas  je spomnil.

 

Smrečico smo letos okrasili na hodniku. Izdelali smo lesene okraske, sodelovali smo v netečaju Bodi eko, ohrani čebelo in smreko.

 

Tudi po vrtcu je zadišalo po praznični peki. Spekli smo piškote po receptu iz knjige, ki nam jo je prinesla knjižničarka. Bili so zelo dobri in jih ni nič ostalo.

 

Na dan, ko goduje Lucija, smo posejali božično žito. Ker je v igralnici toplo, nam je zelo hitro vzkalilo.

Obiskali so nas skavti in nam prenesli sporočilo letošnje lučke miru.

Skupaj z učenci PŠ javorje, smo imeli »izmenjavo«. Oni so prišli k nam, mi pa v šolo. Takoj so se našli bratci in sestre, pa tudi drugače je bilo kar zanimivo. Skupaj smo krasili tudi smreko  iz tulcev na hodniku.

 

Prisluhnili smo zvokom harmonike in se seveda zraven še zavrteli- obiskala sta nas harmonikarja Janez Dolenc in Blaž Oblak. Najmlajši so še posebno uživali.

 

Otroci, ki obiskujejo bralne urice so nam zaigrali predstavo Zrcalce.

 

Razveselili smo se Pike Nogavičke, ki je s seboj pripeljala dedka Mraza, dedek Mraz pa nove igrače. Vsega smo bili zelo veseli.

 

Že tretje leto zapored pa smo bili  najmlajši  tudi dobrodelni. Kot božički smo obiskali nekaj starejših vaščanov v vasi in jih razveselili z voščilnico in drobno pozornostjo. Hvaležnost, ki smo jo lahko opazili v očeh, je bila potrditev, da ni potrebno veliko, da nekoga razveselimo.

 

Poleg napisanega, je bilo še mnogo drobnih utrinkov, domislic, igre… V vrtcu res nikoli ni dolgčas.

 

Mesec je hitro minil, prav tako leto, ki se izteka. Želimo vam, da novo, ki že trka na vrata prinese same lepe reči…