Projekt Naša mala knjižnica je namenjen promociji bralne kulture ter evropskih avtorjev in ilustratorjev, ki so dobro uveljavljeni v domovini, a ne nujno v drugih evropskih državah.

V tem projektu v letošnjem šolskem letu sodelujejo tudi petošolci.

Na začetku šolskega leta so prejeli vsak svoj Ustvarjalnik. Ti učence še dodatno motivirajo za branje knjig, vključenih v projekt in hkratno spoznavanje skupne evropske dediščine.

Do sedaj smo prebrali že tri predlagane knjige.  Lotili smo se tudi dodatnih in nagradnih nalog, ki spremljajo branje določene knjige. Tako smo izdelali pravljičnega črva velikana ter  jagodno torto velikanko.

Za jagodno torto smo bili v mesecu januarju izbrani in nagrajeni s knjigo Aina Havukainena in Sama Toivonena Tine in Bine nori izumiČestitamo!

pravljični črv

 

 

V okviru NMK smo se prijavili tudi k sodelovanju izmenjave knjižnega junaka.

Najprej smo izdelali  lutko gospoda Murka (ena od glavnih oseb iz knjige Otilija gre v šolo) in ga skupaj z zvezkom poslali  na OŠ Matija Čopa v Kranj.  Učenci te šole bodo  gostili  našega  gospoda  Murka do aprila in v zvezek pisali dogodivščine, ki jih bodo preživeli z njim.

Mi pa smo dobili njihovega  gospoda Murka, ki sedaj že pridno hodi na enotedenske obiske k našim učencem. Naj vam prišepnem… ima se lepo 🙂