Na šoli smo bili pred kulturnim praznikom kulturno razpoloženi. Pripravili smo prireditev z naslovom Prešerno o Prešernu. Na začetku je zadonela himna. Za tem pa smo glavno vlogo prevzele delavke šole. Z igro in besedo smo predstavile Prešernovo pesem Povodni mož ter pesem Urška, ki jo je napisal Andrej Rozman Roza. Med pesmima so na odru nastopili še otroci iz vrtca Javorje, ki so pripravili prikupno predstavo o snežaku. Naučili smo se, da moramo biti strpni do vseh nastopajočih in se kulturno obnašati na vsaki prireditvi.

 

 

V našem preddverju pa je nastala čudovita razstava knjig z naslovom Knjige, takšne in drugačne. Pripravili smo jo prav vsi – vsak je na razstavo prinesel knjigo, ki je zanimiva in posebna. Po ogledu prireditve smo si kulturno ogledali še razstavo, ki je bila postavljena do konca tedna. Bila je tako zanimiva, da smo veliko prostih trenutkov preživeli ob ogledovanju knjig. Poleg knjig pa smo prostor polepšali še z likovnimi izdelki učencev 1., 2. in 5. razreda, ki so risali Franceta Prešerna in njegovo nesojeno ljubezen Julijo.

 

Končajmo tako, kot smo slišali na prireditvi – bodite kulturni in naj vas drobec kulture spremlja jutri in vse dni v letu.