Vsako leto v mesecu oktobru ob tednu otroka  v vrtcu ves teden namenimo dejavnostim, ki so za otroke še posebno zanimive in privlačne. Tudi letos je bilo tako.

Ponedeljek smo namenili gibanju. Namen, da se razgibamo na travniku je »splaval po vodi«, saj so bila tla zaradi dežja ob koncu tedna preveč namočena. Zato smo se odpravili v našo telovadnico, kjer smo se pošteno ogreli in razgibali. Na poligonu smo merili moči vsi, tako starejši kot tudi najmlajši in bili nadvse uspešni.

V torek se je starejša skupina odpravila v živalski vrt v Ljubljano. Vrnili so se polni lepih vtisov, saj so videli in doživeli veliko zanimivega. Najmlajši otroci so ostali v vrtcu,a jim ni bilo prav nič dolgčas. Zabavali so se z igračami iz sosednje skupine, s skupnimi močmi pa smo naredili dva možička iz nogavice, v katero smo dali semena pšenice in prst. Zdaj nestrpno čakamo, da jima bodo pognali lasje.

Sreda je bila namenjena glasbi. Najprej smo imeli mini koncert učencev, ki obiskujejo glasbeno šolo. Lavra s kitaro, Zala na prečno flavto ter Peter in Blaž s harmoniko so poskrbeli, da smo jih poslušali z odprtimi očmi in ušesi. Učenci bi še kar igrali, a so se morali vrniti k pouku. Otroci pa so se posvetili izdelavi instrumentov. Starejši so iz škatlice in elastik izdelali brenkalca, najmlajši pa so izdelali preproste ropotuljice. Igrali smo se glasbeno didaktične igre, poslušali in peli različne pesmice in zraven igrali na naše instrumente. Pred spanjem  smo prisluhnili umirjeni instrumentalni glasbi in hitro utonili v spanec.

V četrtek so nas obiskali stari starši. V okviru projekta Simbioza giba smo načrtovali pohod na Maln, a smo se zaradi dežja zbrali kar v telovadnici. Gibalna urica je bila načrtovana tako, da sta naloge zmogli obe  generaciji in pri tem zelo uživali. Po dejavnostih smo se okrepčali s čajem in pecivom, zadišalo pa je tudi po pečenem kostanju.

V petek  smo se najprej igrali z igračami, ki so jih otroci prinesli od doma. Po malici pa smo se tako kot vsako leto odpravili v gasilski dom. Pričakali so nas gasilci v popolni opremi, povzpeli pa smo se lahko tudi v gasilski avto in ga tako občudovali od zunaj in znotraj. Zanimiva predstavitev njihovega dela je otroke navdušila. Gasilcem se zahvaljujemo za njihov trud in pripravljenost za sodelovanje.