Zadnji teden pouka smo vsi nestrpno pričakovali dan, ko bomo celo dopoldne namesto v šolski učilnici preživeli v naravi. Z nasmehom na ustih in pripravljeni v koloni smo učiteljice pričakali že pri vratih. Odšli smo na šolsko igrišče, kjer nam je učiteljica Mateja pripravila pravljico o dinozavrih. Napeto smo poslušali pravljico o tem, zakaj so dinozavri prav zares izumrli. Nismo bili popolnoma prepričani, če je vse kar piše v pravljici resnično, vendar, če tako trdijo kar tri učiteljice, to mora biti res. V veliki ovojnici smo dobili nekaj zanimivih nalog, ki smo jih pravilno rešili ter si za nagrado prislužili iskanje izgubljenega zaklada. Sledili smo potki iz kamenčkov, ki nas je pripeljala do pravih fosilov. Preizkusili smo se kot arheologi in izkopali veliko zabavnih najdb.

Za tem smo se razdelili v dve skupini in ustvarjali s kredami. Deklice smo naslikale velikega metulja, dečki pa dinozavra. Vsakega je učiteljica fotografirala… zanima nas, zakaj? Zaenkrat je to še skrivnost.

Po malici smo se odpravili proti gozdu. Učiteljicam smo predlagali, da jo uberemo kar proti palčkovim hišicam. Rekli sta, naj na poti dobro opazujemo. Matevž je v grmu pred šolo opazil zvitek papirja. Odvezali smo trakec in dobili dva zemljevida ter pismo, ki so ga napisali gozdni palčki. Slediti smo morali poti na zemljevidu ter reševati naloge.

Pot nas je najprej pripeljala do gozda, kjer nas je čakala ovojnica z napisanimi opisi živali. Vsak par je moral dobro prebrati opis in med sličicami živali izbrati pravo žival, k kateri je spadal opis. Ponovili smo tudi znanje o življenjskih okoljih, o katerih smo se letošnje šolsko leto veliko pogovarjali. Nato smo na belo podlago, ki so nam jo pripravili palčki, iz naravnega materiala sestavili žival, ki smo jo imeli na sličici. Nastale so zelo domiselne živali. Prav vse so nam bile všeč.

Nato nas je zemljevid odpeljal do naslednje postaje. Tam smo se pozabavali v igri, pri kateri smo se naučili, da je v življenju potrebno sodelovati in je naloga oz. delo hitreje opravljeno.

Za konec pa smo poiskali še skriti zaklad. Prav vsak izmed nas je od palčkov dobil bonbone v zahvalo, ker smo jim pred časom zgradili nove gozdne hiške. Poleg bonbonov pa so nam pripravili še knjigo o Počitnicah male Fižolčice. Izvedeli so namreč, da radi beremo z mačkom Murijem ter se ob poslušanju knjig neznansko zabavamo. Prijetno utrujeni smo se usedli na odeje pod krošnje dreves ter prisluhnili zgodbi, ki nam jo je prebrala učiteljica Katja. Zgodba nas je popeljala v bližajoče počitnice.

Dan je hitro minil. Bilo je zabavno, saj smo ugotovili, da se tudi v naravi lahko zelo zabavamo ter veliko novega naučimo.