Letos se nikakor nismo mogli oddaljiti od našega meteorita, o katerem smo pisali že lani. Odločili smo se, da letos nadaljujemo z delom na Meteoritkovi poti, ki smo jo zasnovali lani in je med pohodniki že lepo sprejeta. Tako smo pripravili turistično nalogo z naslovom Meteoritkova pot ter jo predstavili na turistični tržnici v Mercator centru v Kranju, kjer smo prejeli srebrno priznanje na državnem nivoju.

Naša letošnja naloga je bila, da zasnujemo informacijske table za pohodnike, ki bodo pot prehodili sami – torej ga bodo po poti vodile ter spomnile na glavne točke pohoda. Ker je bila tema letošnjega raziskovanja tudi kultura, smo na table pripisali naše znane umetnike, ki so že prispevali k prepoznavnosti našega kraja. Oblikovali smo tudi zgibanko, ki bo služila za promocijo poti.

 

 

Pri izdelavi naloge smo sodelovali: Mirjam Božnar, Manca Dolenc, Neža Dolenec, David Kokelj, Mojca Krajnik, Jernej Oblak, Anja Peternel in Nina Potočnik. Pri nastajanju naloge sta nas usmerjali in nam pomagali mentorici Barbara Dolenec in Maja Kokalj. Čestitke vsem učencem! Zelo dobro ste predstavili našo Meteoritkovo pot in glas o poti ponesli daleč naokrog.

 

 

Zelo pa smo ponosni, da bomo tudi letos skupaj s TD Stari vrh 14. 4. 2018 pot še enkrat prehodili. Do takrat pa bomo postavili tudi informacijske table, ki vam jih bomo prvič tudi predstavili. Zahvaljujemo se TD Stari vrh za finančno pomoč pri nastajanju tabel ter zgibanke, ki bo služila za trženje poti, g. Janezu Šturmu za sodelovanje in pomoč tekom letošnjega šolskega leta, g. Mirku Štiblju, ki nam je za potrebe tržnice posodil repliko meteorita Javorje ter g. Simonu Demšarju za oblikovanje tabel in zgibanke.

Na turistični tržnici v Kranju pa nas je prijetno presenetila ga. Lucija Kavčič, ki je učencem za njihovo predano delo v turizmu predala darilni bon g. župana Milana Čadeža. Bili smo presrečni nad županovo gesto, zato se obema najlepše zahvaljujemo.

 

 

Delček vesolja nas je letos spet združil, zato še enkrat vabimo tudi vas, da se nam pridružite 14. aprila ter skupaj z nami prehodite našo Meteoritkovo pot!