Teden otroka je zaznamoval dejavnosti, ki smo jih oblikovale strokovne delavke v vrtcu skupaj s predlogi otrok, kaj bi v tem tednu radi posebnega počeli. Naše ideje smo zabeležili na velik plakat, na katerem je bila tudi deklamacija Naše pravice, T. Pavčka. O pravicah smo se tudi pogovarjali in se spomnili na otroke po svetu, kjer vsega tega kar imajo otroci pri nas, nimajo. Pogovorili smo se tudi o dolžnostih, saj otroci že marsikaj lahko in so tudi dolžni narediti.

V ponedeljek smo imeli na obisku posebnega gosta – Marjana Arnol, ki je otroke razveselil z razstavo živali, ki jih oblikuje iz brezovega lesa.  S seboj je prinesel srnjaka, psa, veverico, sove, zajčke, miške…Povedal nam je veliko zanimivega o tem, kako taki izdelki nastajajo in pred otroki ustvaril sovo, ki sedaj krasi našo garderobo. Dopoldne je bilo prekratko, da bi izdelali še vsak svojega ježka, ki ga je za vsakega otroka pripravil Marjan. Ježke  smo potem naredili naslednji dan in jih prav tako razstavili v garderobi.

V torek smo imeli igralni dan z igračami od doma, odpravili pa smo se tudi na daljši sprehod in se igrali še v naravi.

Sreda je bila v znamenju gasilskih dejavnosti, ki jih je za otroke pripravila vzgojiteljica Tatjana, saj je mesec oktober mesec požarne varnosti.

V četrtek  smo ustvarjali izdelke in risbice za razstavo v gasilki garaži, saj so naši gasilci praznovali 60- letnico ustanovitve gasilskega društva.

V petek so nam svoje delo in pripomočke pokazali gasilci v garaži na avtobusni postaji.Na šolskem igrišču  pa so se nam pridružili stari starši, kjer smo v okviru projekta Simbioza giba izvedli gibalno urico z zabavnimi igrami in poligonom.

Teden je zaradi številnih dejavnosti hitro minil, otrokom pa ponudil veliko prijetnih in novih doživetij.