Tudi na letošnjo prvo adventno nedeljo smo učenci šole Javorje in otroci vrtca skupaj z delavci šole pripravili dobrodelni praznični sejem. Pogrnili smo mize v prenovljeni garaži v središču vasi ter nanje pripravili ogromno čudovitih izdelkov, ki smo jih izdelovali že od zgodnje jeseni. Pripravili smo veliko uporabnih izdelkov – skuhali smo marmelado, posušili sadje in šipek, izdelali voščilnice, obeske, magnetke, spekli dišeče piškote, skuhali ognjičevo mazilo ter še mnogo drugega. Na pomoč nam je priskočila tudi ga. Helena Kos, ki nam je sešila čudovite trakove in kape.

Srečni smo bili, ko smo si ogledovali vse nastale izdelke in komaj smo čakali, da jih za dober namen prodamo na sejmu. Ves izkupiček od prodaje smo namreč namenili v šolski sklad.

Zahvaljujemo se tudi župniku g. Cirilu Isteniču, ki je za nas in naše vaščane pripravil topel čaj.

Preživeli smo lepo dopoldne, napolnjeno z veseljem in prijaznimi besedami. Glavno od vsega pa je bilo, da smo pokazali, da znamo biti tudi dobrodelni. Vsem obiskovalcem sejma se iz srca zahvaljujemo za vse prispevke, ki ste jih namenili v šolski sklad. Z njimi bomo pomagali socialno ogroženim učencem šole in vrtca. Hvala!