Po dveh letih smo končno zopet dočakali naš tradicionalni zaključek šolskega leta s pižama žurom, ki smo ga pripravili ob koncu šolskega leta.

Pričeli smo z zaključno prireditvijo, ki je bila posvečena tudi praznovanju državnega praznika. Nastopili so učenci šole in otroci vrtca in se poklonili naši državi Sloveniji. Ravnateljica je podelila priznanja učencem, ki so dosegli najvišja priznanja na državnem nivoju ter tistim, ki bodo vpisani v knjigo vzornih učencev. S prikupno točko pa so se poslovili tudi naši petošolci, saj v prihodnjem šolskem letu šolanje nadaljujejo v Poljanah.

Nadaljevali smo s prijateljsko tekmo v košarki, na kateri so se pomerili učenci OŠ Poljane ter naši petošolci, ki so letošnje leto pridno trenirali pod okriljem KK Gorenja vas. V napetem, a prijateljskem vzdušju, so pokazali vso svojo borbenost, vendar na koncu tekmo žal za las izgubili.

Ko smo si nabrali novih moči, smo že težko dočakali večerjo, ki nam jo je pripeljal kuhar Matej. V toplem, prvem poletnem večeru, smo večerjo pojedli kar zunaj.

Po večerji smo se odpravili na večerni pohod. V gozdu so nas pozdravljale ptice, metulji in nam na travniku pot osvetljevale kresničke. Tam smo še enkrat zapeli pesem Moja dežela in se v šolo vrnili šele, ko je na zemljo padla tema in nam je pot osvetljevala le še naglavna svetilka.

Pozno zvečer smo utrujeni, vendar zadovoljni potonili v sladke sanje.

Zjutraj smo se najprej razgibali ob jutranji telovadbi. Po povratku v šolo, pa so nas namesto učiteljic pričakale Indijanke, ki so nam pripravile veliko zabavnih dejavnosti. Najprej smo si izdelali perjanico in si izmislili indijansko ime, nato pa smo izdelovali lovilce sanj, indijanska sadna nabodala, streljali z lokom, se igrali zabavne indijanske igre in se naučili indijanski ples. Da pa smo tudi mi izgledali, kot pravi Indijanci in Indijanke, nam je učiteljica Petra poslikala obraz. Dan smo zaključili s skupinskim plesom. Javorska šola se je tako za eno dopoldne spremenila v indijansko. 😉

Veseli in polni novih vtisov smo prijetno utrujeni odšli domov. Veselimo se že naslednjega leta! 🙂