2. planinski pohod

BEVKOV VRH

S parkirišča smo se podali mimo okrepčevalnice, kjer se je cesta strmo vzpela. Presenetilo nas je ledeno cestišče, tako da je bil že prvi vzpon pravi zalogaj. Strmina je popustila in izgubila asfaltno prevleko. Smerokaz nas usmeri na gozdno vlako v smeri Bevkovega vrha. Pod nogami je šelestelo zamrznjeno listje in na pohodnih čevljih se je nabirala slana. Veter je neusmiljeno pihal, zato so bili naši postanki krajši. Kljub mrazu je razgled na okoliško hribovje ostal čudovit. V daljavi smo opazovali zasnežene Kamniško – Savinjske Alpe, pa tudi Blegoš si je čez noč nadel rahlo belo kapo.

Na vrh smo se povzpeli po poti čez greben. Od tam smo se spustili proti kapelici, kjer so mladi planinci pridobili nov žig. Ker je veter neusmiljeno pihal, smo poiskali zavetrje, kjer smo pomalicali in se ogreli s čajem iz termovk. V dolino smo se spustili po poti na Otalež. Med potjo smo bili deležni razigrane pasje druščine, ki se nas je spremila del poti.

Veseli, polni novih vtisov in rahlo premraženi smo se s sonca vrnili v ledeno deželo Sovodenj, od kjer nas je kombi odpeljal nazaj v najbolj sončno Slovensko vas – Javorje.

 

Zapisala: Katja Zorko