Danes je bil za otroke en prav poseben dan. Ponoči jim je Miklavž prinesel darila in danes so jih lahko prinesli pokazat. Vsak posebej je predstavil igračo. Vsi so bili zelo navdušeni nad Miklavževim izborom. Pridružili so se nam tudi otroci iz skupine Ovčk s svojimi igračkami. Za danes pa smo načrtovale še en zanimiv dogodek- izdelava palačink. S seboj smo prinesle domače sestavine. Večina otrok je znala našteti vse potrebne sestavine, nekateri pa so to znanje šele osvojili. Vsak od njih je z veseljem pomagal pri izdelavi mase. Sami so prišli na idejo, da poznamo pesmico o palačinkah, katero smo tudi zapeli. Ko je bila masa narejena, je
Barbara pričela s peko palačink, otroci pa so se veseli pričeli igrati s svojimi igračkami. Peka palačink je trajala kar nekaj časa, saj je bilo potrebno speči kar veliko palačink.

Kogar je zanimalo, je lahko prišel v »Barbarino palačinkarno« na ogled peke palačink. Če boste svoje otroke vprašali kakšna malica je najboljša, bodo zagotovo odgovorili »palačinke z marmelado«.

Prispevek je napisala vzg. Tatjana Tolar