…In smo dočakali. Težko pričakovano potovanje v štajersko prestolnico Maribor, kjer smo se udeležili še zaključne turistične tržnice.

Dopoldne, nas je na parkirišču v Javorjah čakal avtobus, v katerega smo natovorili vse potrebno za predstavitev naše tržnice… Avtobus je kar pokal po šivih…in nato smo se podali….dogodivščinam na proti.

Vožnja ni bila prav nič dolgočasna, saj smo veliko klepetali in sklepali nova poznanstva.

Ob prihodu smo takoj poiskali naš prostor in pripravili našo tržnico. Malce smo bili razočarani, ker je bil prostor dokaj neobljuden in so se morali učenci pošteno potruditi, da so privabili obiskovalce trgovskega centra. A vendar …kjer je volja, je tudi moč…uspelo nam je. Našo tržnico si je ogledalo veliko ljudi in z veseljem so prisluhnili poteku Velikanove poti zdravja.

Bili smo sproščeni in uživali v druženju z ostalimi učenci, ki so bili tu z istim namenom in se spodbujali med seboj.

Po končani predstavitvi, smo sodelovali v kvizu, si ogledali podelitev nagrad in se vsi zadovoljni in polni energije podali nazaj na gorenjsko.

Za nami je torej predstavitev med najboljšimi šolami na tekmovanju. Čaka pa nas še sklepni del…predstavitev za naše sošolce, starše in ostale povabljene goste, ki bo v mesecu juniju. Podali se bomo na našo Velikanovo pot zdravja, da še ostalim pokažemo, kako zelena in lepa je naša podblegoška okolica. Veselimo se srečanja z vami!